ARU Marskin majalla

joulukuu 18, 2017 julkaissut ylläpito luokkaan Tarinat

ARU vieraili kolmentoista hengen voimin Marskin Majalla. Ensin vuorossa oli marsalkka Mannerheimin metsästysmajan esittely, minkä jälkeen vieraat pääsivät saunomaan marsalkan saunassa; lopuksi edessä oli vielä marsalkan lempiruoista koostunut perinneateria. ARU kiittää illan isäntää ammattitaitoisesti johdetusta tilaisuudesta, tunnelma oli juhlallinen ja sivistävä.

Kuvia Facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/aru1957/posts/1978364002487303

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Tags: ,

Värikuulasota Konalassa

kesäkuu 6, 2017 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Luokittelemattomat

Toukokuun viimeinen päivä Konalan metsikistöstä kuului tasaista naputusta ja innokkaita huudahduksia, kun reserviläisopiskelijoiden kauden päättäjäisiä vietettiin värikuulasodan merkeissä. Paikalle 5 euron jäsentarjouksen oli saapunut hyödyntämään 14 nuorta jäsentä. Monille Paintball-kokemus oli lajiaan ensimmäinen.
Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen: sinisiin ja punaisiin. Ensimmäisessä pelissä tuli eliminoida vastapuolen joukkueen pelaajat. Voittajaksi selvisi sininen joukkue – se taisi olla heidän ainoa voittonsa kyseisenä iltana. Tykätyin pelimuoto oli lipunryöstö. Alla olevalla videolla siitä pelataan variaatiota, jossa ryöstettävät liput ovat vastapuolen joukkueen tukikohdan nurkalla. Masi näyttää rambosuorituksen, livahdettuaan huomaamatta sinisten tukikohdan taakse.

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Suunnistus 22.5.2017

toukokuu 25, 2017 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Luokittelemattomat

Akateeminen Maanpuolustusyhdistys järjesti suunnistusharjoituksen maanantaina Helsingin suunnistajien iltarasteilla Paloheinässä. Suunnistus on osa kenttäkelpoisuushaastettamme (ks. www.aru.fi/lihas). Kenttäkelpoisuusvaatimusten mukaisesti oli valittu 5 km suunnistusrata, joka tulisi alittaa alle 1,5 tunnin.

Tilaisuuden aluksi vanha suunnistusmestari Juhani Siivonen kertoi suunnistuksen perusteita mm. karttamerkkien ja kompassin käytön suhteen. Teorian jälkeen lähdettiin maastoon kokeilemaan oppeja käytännössä. Aloittelijat kulkivat yhdessä ryhmässä vuoron perään rastipätkän suunnistaen. Itsevarmat kaverit sen sijaan lähtivät heti täysillä kukin oman reittinsä valiten.

Tapahtuma sai positiivista palautetta ja muutamaan henkilöön ilmiselvästi puraisi pieni suunnistuskipinä. Tulemme järjestämään kesän aikana vielä pari yhteistä sponsoroitua suunnistuskertaa. Vaikka tämä ei kilpailu ollutkaan, niin Arun joukosta radan suoritti vauhdikkaimmin Henri Valkonen ajassa 1:00:49. Tavoiteaika jäi saavuttamatta neljältä henkilöltä (ajat n. 1:36), eli heidät ainakin nähdään kesän tulevissa suunnistuskoitoksissa – toivottavasti teidät muutkin! Seuraavana kunto-ohjelmassamme on 25 km marssi 3.6. Nuuksiossa, tervetuloa sinne!suunn1 suunn2 suunn3 suunn4 suunn5

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

ARUn kuntotestit 11.5.

toukokuu 17, 2017 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Luokittelemattomat

ARUn liikuntakausi starttasi kuntotestien merkeissä viime viikon torstaina. Otaniemen kentällä yhdessä TERESin kanssa järjestettiin PV:n standardien mukainen 12 minuutin juoksutesti ja lihaskuntotesti. Osallistujia oli ilmoittautunut kiitettävä määrä 27 henkilöä. Kevätflunssa verotti muutaman henkilön, mutta siitä huolimatta yli 20 henkilön voimin saatiin hiki virtaamaan illan ajan.

Kuntotestit ovat osa ARUn kenttäkelpoisuuskampanjaa, johon kerätään lisäksi 5 km suunnistuksen ja 25 km marssin suoritukset. Lue lisää aru.fi/lihas. Kuntotestien juoksutesti mittaa maksimaalista hapenottokykyä, joka on keskeisin mittari taistelukentällä jaksamiseen, ja miksei kiireiseen arkipäiväänkin. Testipäivään osallistui todella hyväkuntoista porukkaa. Toisin sanoen emme saaneet vielä liikkumatottumuksiltaan heikkoja liikkeelle, mikä erityisesti on koko kampanjan tavoite. Cooperin keskiarvomatkaksi tuli 2727 m (VO2max 49,7 ml/kg/min) ja lihaskuntotesteissä (paikaltaan hyppy, istumaannousu, etunojapunnerrus) kokonaistuloksen keskiarvo oli kiitettävä 3,60. Kun näitä verrataan vuoden 2015 ka. 26-vuotiaita koskeneeseen reserviläistutkimukseen 2342 m (41,1 ml/kg/min) ja tyydyttävä 2,13, voidaan ARUn väkeä pitää suorastaan huippukuntoisina. 43 % juoksijoista saavutti uuden taistelutavan edellyttämän 50 ml/kg/min hapenottokyvyn maksimin, ja kahta lukuun ottamatta kaikki olivat sotilaan minimikunnossa 42 ml/kg/min. Reserviläistutkimuksen lukemat olivat vastaavasti 14 % ja 45 %. Lisäksi jopa erikoisjoukkoihin (> 55 ml/kg/min) olisi hapenottokyvyltään soveltunut 24 % testatuista!

On hienoa, että saimme tähän ensimmäiseen testaukseen jo näin suuren joukon. Seuraava testauskerta on 6. kesäkuuta, jonne voi tulla kokeilemaan tuloksen parantamista, mutta toivottavasti ennen kaikkea saamme uusia kandidaatteja kuntotestaukseen. Oman kunnon lähtötason selvittämisen jälkeen on hyvä ryhtyä kuntoa kohottaviin toimenpiteisiin. Lopultahan on kyse omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Kuntotestin suorittaneelle jäsenelle tarjoamme personal trainerin laatiman yksilöllisen kunto-ohjelman. Muut edut löydät Operaatio Lihaksen yhteydestä.jog1 jog2 jog3 jog4

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

ARUPOSTIA 1/2017 jäsenkirje

huhtikuu 23, 2017 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat

Hei,

ohessa Akateeminen Maanpuolustusyhdistys – ARU ry koskeva kausitiedote. ARU panostaa tänä vuonna erikoisesti jäsenhankintaan ja kenttäkelpoisuuteen. Huomioikaa myös, että lokakuussa on yhdistyksen 60-vuotisjuhlat! Tästä syystä vuotemme on erityisen aktiivinen ja palkintoja täynnä. Toivomme, että tämä kirje palvelee sinua toimintamahdollisuuksien hahmottamisessa. Teksti sisältää klikattavia html-linkkejä.

Sisältö

 1. ARUn viime vuoden toiminta palkittiin
 2. Kaverille kanssa ja hanki jäseniä
 3. ARUn kenttäkelpoisuus-kampanja
 4. Tapahtumiin osallistumisen kannusteet
 5. Alustoimintaa ja merenkulkua
 6. Jotoksille ja sotilastaitokilpailuihin?
 7. Verenluovutus-kampanja
 8. Suomi 100v-arpajaiset
 9. ARUn 60v-juhlat 14.10. Katajanokan Kasinolla
 10. Operaatio Lyijyyn mahtuu vielä
 11. Osaajia graafiselle- ja ohjelmointi-puolelle
 12. Miten tarkistat jäsentietosi?
 13. Tulevia tapahtumia

1. ARUn viime vuoden toiminta palkittiin
Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) arvioi ARUn toiminnan Suomen parhaaksi, josta meidät palkittiin 700 € kannustepalkkiolla. Myös jäsenhankinnassa olimme paras kasvattaessamme jäsenmääräämme 65 jäsenellä ja palkkiona saimme 400 €.
Myös HYYn piirissä ARU huomioitiin aktiivisimpana harrastejärjestönä 891 € toiminta-avustuksella.
Nämä parin tonnin kannusteet käytetään luonnollisesti toiminnan laajentamiseen ja jäsenhinnan polkemiseen. Ilman aktiivisia jäseniämme tämä ei olisi ollut mahdollista – kiitokset siis kaikille mukana olijoille!

2. Kaverille kanssa ja hanki jäseniä
Haluamme tavoittaa entistä enemmän nuoria osallistujia joukkoomme. Olemme luoneet tätä varten 2 kampanjaa.
1) “Kaverille kanssa” -kampanja mahdollistaa kaverin tuomisen tapahtumaamme. Poislukien ammunnat, voit ottaa kaverisi mukaan yhteen tapahtumaamme. Muista ilmoittaa.
2) Liitolla on vuosittain jäsenhankintakilpailu, jossa on jo hyvät palkinnot. Tämän lisäksi olemme avanneet yhdistyksen sisäisen hankintakilpailun, jossa parhaalle jäsenhankkijalle tarjoamme illalliskortin vuosijuhliimme 14.10. Kaksi seuraavaksi eniten hankkinutta saavat tuotepalkinnon. Kerro siis rekryämälle kaverillesi jäsennumerosi hankintalomakkeeseen ja jäsenvastaavallemme jasenyys@aru.fi.

3. ARUn kenttäkelpoisuus-kampanja 
Kenttäkelpoisuus on reserviläisen tärkeä mittari. Se pyrkii kuvaamaan, miten hyvin suoriutuisit taistelukentällä. Tarjoamme helpon lähtökohdan kokeilla ja kehittää kuntoasi. Seuraavan kuukauden aikana järjestämme testit osana Operaatio Lihasta
12 min juoksutesti (ns. cooper)
lihaskuntotesti (paikaltaan hyppy, etunojapunnerrus, istumaannousu)
– 5km / 1,5h suunnistus
25 km marssi kevytpakkauksessa

Jokainen kokonaisuuden suorittaja palkitaan ARUn piirin hienolla t-paidalla (á 20 €) ja lisäksi merkinnät viedään RESUL:n ja PV:n rekistereihin sertifioitujen kuntotestaajiemme toimesta.
Mutta ei tässä vielä kaikki; mikäli parannat tuloksia seuraavalla testikerralla, saat bonuksen.

4. Tapahtumiin osallistumisen kannusteet
Tämän vuoden toimintasuunnitelmaan kirjattiin neljän peruskategorian seuranta jäsenten aktiivisuuden suhteen.

A) Kokonaisaktiivisuus
1) Reserviläistoiminta
2) Ammunta-aktiivisuus
3) Liikunta-aktiivisuus
4) Sosiaalis-akateeminen aktiivisuus

Aktiivisin osallistuja jokaisen kategorian suhteen palkitaan vuosijuhlassamme. Esim. 3-kategoriassa palkitaan eniten osanottokertoja liikuntatapahtumiimme tehnyt henkilö. Jälleen yksi syy lähteä reippaasti toimintaan mukaan!

5. Alustoimintaa ja merenkulkua
ARUlle on tarjoutumassa mahdollisuus laajentaa toimintaansa myös merelliselle puolelle. Tiedustelemme halukkaita, jotka olisivat kiinnostuneita osallistumaan alustoimintaan. Se tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan, harjoittelemaan ja kertaamaan sotilasmerenkulkutaitoja, kansitoimintaa sekä perusmerimiestaitoja. Aikaisempaa merenkulku/veneilykokemusta ei vaadita. Samassa yhteydessä tarjoutuu myös mahdollisuus konekoulutukseen niin käytännön kuin teorian tasolla. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi sähköpostitse huhtikuun loppuun mennessä osoitteeseen kai.kaksonen@aru.fi ja saat lisätietoa aiheesta. Aluksella tavataan!

6. Jotoksille ja sotilastaitokilpailuihin?
Jotos on suunnistus-rastimuotoinen sotilastaitoja mittaava partiokilpailu. Se on oiva tapa kartuttaa reserviläistietämystä ja ylläpitää peruskuntoa. Kilpailussa voi tulla vastaan panssarintorjuntaa, miinoitteita, vihreänmiehen kiinniottamista, tulenjohtotehtävää yms. Pääosin liikutaan teitä ja polkuja pitkin.
Reserviläisurheiluliitto järjestää valtakunnallisia kevät- ja syysjotoksia, jotka ovat parasta mitä Suomessa on tarjolla. Sen lisäksi on paikallisia jotoksia, jotka ovat erityisen hyviä aloittelijoille. Eräs tällainen on Sandels-jotos Iisalmessa 20.-21.5, jonka voitimme pari vuotta sitten. Kustannamme ARUn nimellä kilpailevien partioiden osallistumismaksut. Jos kiinnostuit, ota heti yhteyttä liikunta@aru.fi!

7. Verenluovutus-kampanja
Liitto avasi tänä vuonna verenluovutus-kampanjan nimellä “Tuntematon potilas”. Siinä yhdistykset kilpailevat henget pelastavista luovutusmääristä. Järjestämme yhteisen luovutustempauksen ma 15.5. keskustan Sanomatalolla. Ilmoittaudu etukäteen tällä lomakkeella. Voit koska tahansa myös luovuttaa yksinäsi, jolloin riittää että mainitset VeriRyhmämme: ARU.

8. Suomi 100v-arpajaiset

Itsenäisyysjuhlavuodeksi on lanseerattu isänmaalliset arpajaiset, joihin myös ARU osallistuu. Meiltä voit hankkia arpoja hintaan 6 €/kpl. Palkintoina on mm. 3 henkilöautoa, lomamatkoja, polkupyöriä ja Playstation 4 kansoleita. Noin joka viides arpa voittaa. Voit merkitä nimesi oheiseen lomakkeeseen, jos haluat lunastaa arpoja. Olemme sinuun myöhemmin yhteydessä.

9. ARUn 60v-juhlat 14.10. Katajanokan Kasinolla
Spektaakkelinomaiset 60-vuotisjuhlat järjestetään lauantaina 14.10. erityisen isänmaallisessa Katajanokan Kasinon Kenraalisalissa Helsingissä. Merkitse jo kalenteriisi! Juhlapuhujaksi on lupautunut PV:n koulutuspäällikkö ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastaja prikaatikenraali Jukka Sonninen. Musiikista vastaa Kaartin soittokunta.
Ilmoittaudu järjestävään portaaseen yhteys@aru.fi, jos koet, että sinulla olisi annettavaa.

10. Operaatio Lyijyyn mahtuu vielä
Viime lokakuussa lanseerasimme kampanjan ampumataidon parantamiseksi ja reserviläiskiväärin hankkimiseksi. Lyijyssä ARU tukee asehankintaa hankkimisluvan hinnalla (79 €). Kaikkien sitoutuneiden kesken arvotaan reserviläiskivääri (1500 €). Lue lisää www.aru.fi/lyijy.

11. Osaajia graafiselle- ja ohjelmointi-puolelle
Tarvitsemme julisteiden ja roll-upien tekoon sekä kotisivuille apuvoimia. Jos osaat tai tunnet soveltuvan henkilön, ilmoita meille. Kotisivulla tarvitaan perus javascript, php ja mysql taitoja. Panoksestasi saat pienen korvauksen ja ennen kaikkea hyvän mielen.:)

12. Miten tarkistat jäsentietosi?
Tästä linkistä voit näppärästi tarkastaa ja muuttaa jäsentietojasi, kuten osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostisi, sotilasarvosi, ammatin. Ja jopa löytää sen kadonneen jäsenmaksulaskun!

13. Tulevia tapahtumia
Tutustu aktiiviseen toukokuuhumme! Nettisivumme on ajantasalla tulevista tapahtumista. Tiedotuksemme tiedottaa teitä aina tapahtumien ilmoittautumisen alettua. Tiedotusta jäsentääksemme otamme käyttöön “Viikkokäskyn”, joka lähetetään joka sunnuntai.

Tämä jäsenkirje on luettavissa myös kotisivultamme.

Tentti- ja työiloa itse kullekin!

Ystävällisesti, maanpuolustusterveisin

Pekka Sillanpää
puheenjohtaja
Akateeminen Maanpuolustusyhdistys – Akademiska Försvarsföreningen ARU ry
puh. 040 749 0666

https://www.facebook.com/aru1957
Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Kenttäkelpoisuus-haaste 2017 julkaistu!

huhtikuu 23, 2017 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat

Lisätietoja osastosta Operaatio Lihas.

Operaatio Lihas

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Tags:

Ammunta

tammikuu 1, 2017 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat

ARU järjestää säännöllisesti pienoispistooli- ja SRA-harjoituksia jäsenilleen.

Pienoispistooliharjoitukset

Pienoispistoolivuoroja järjestetään keskiviikkoisin klo 19 Kampissa Hämäläis-Osakunnan radalla Kampin Keskuksen eteläpuolelta osoitteesta Urho Kekkosen katu 4F (koord. 60.168494, 24.933756). Pienoispistoolivuoro on avoin kaikille jäsenille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Radalla on aina valvoja paikalla, joka opastaa ampumisessa ja aseen turvallisessa käsittelyssä. Omaakin (.22) kalustoa saa käyttää.

Ampuminen maksaa 5 euroa per vuoro, sisältäen ratamaksun ja patruunat. Lähtöpaikalla osakunnan 3. kerroksen sohvilla tulee olla klo 19.00, jolloin valvoja noutaa osallistujat radalle. Liitekuva selventää kulkureittiä sisälle. Jos ovet ovat lukossa, paina summeria oikealla puolella. Sisäpihalta kun pääset ovesta sisään rakennukseen, nouse ovelta vasemmalle portaat ylös seuraavaan kerrokseen.

Jos ampujia on yli 5, järjestetään toinen vuoro noin klo 19.45. Näin osallistujien ei tarvitse ruuhkan vuoksi odottaa. Vuoroille voi saapua ilmoittautumatta, mutta ennakkoon ilmoittautujat ovat etusijalla. Ilmoittautua voi linkin ohjeiden mukaisesti.

ARU järjestää lukuvuosittain pienoispistoolikilpailun, jonka kilpasarjan voi ampua keskiviikkovuoroilla.

SRA-harjoitukset

Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on toiminnallista; taulut poikkeavat perinteisestä sekä liike ja nopeus ovat mukana suorituksessa.

Harjoituksia järjestetään sunnuntaisin klo 18 Osuva Rangen radalla osoitteessa Albertinkatu 36. Vuoroista tiedotetaan jäsenlistalla erikseen. Vuoroille mahtuu max. 12 ampujaa kerralla, ja nopeimmat ilmoittautujat vievät paikat.

Yhdistys järjestää pyydettäessä lainavarusteet ja myytäviä patruunoita paikalle. Osallistumisesta veloitetaan 8 euron ratamaksu. Järjestettävistä harjoituksista tiedotetaan yhdistyksen jäsenlistalla.

SRA-vuoroille osallistumiseen vaaditaan SRA-kortti/vast., ns. turvallisen ampujan tutkinto (sis. teoria- ja ampumakokeen). Myös kurssin aikana voi vuoroille käydä. Mielenkiinnon SRA-kurssia kohtaan voi ilmaista ampumavastaaville osoitteeseen ammunta@… Seuraava kurssi järjestetään 2017 keväällä. ARU:n jäsenet pääsevät kurssille etuhintaan.

SRA-vuorot ovat ARU:lla jo vuosikausia jatkunut perinne. ARU on kouluttanut viime vuosien aikana kymmeniä SRA-ampujia. Vuonna 2016 järjestettiin 3 kurssia, joihin osallistui noin 60 henkilöä.

Säännöllisesti järjestettävien SRA-vuorojen lisäksi yhdistys järjestää pari kertaa vuodessa isommat, viikonlopun kestävät SRA-harjoitukset Padasjoen taistelukeskuksessa. Näiden harjoitusten pääpaino on pitkissä aseissa. Näistä kuulet ARU:n tiedotuskanavia pitkin. Myös omat MPK-vuorot ovat neuvotteluissa.

 

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Pienoispistoolin tutustumisammunta 4.10.2016

lokakuu 4, 2016 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat

Uusia jäseniä on tullut paljon, ja ampumatoiminta kiinnostaa. Tästä syystä järjestetään kahdet tutustumisammunnat, joista ensimmäinen pidettiin tänään. Kahdeksasta Hämäläis-Osakunnan radalle saapuneesta tämä olikin monelle ensimmäinen kerta, kun ruutiaseella pääsi ampumaan. Pienoispistooli on helppo tapa ottaa ensituntuma pistooliammuntaan. Paikalla ARU:lta oli kaksi valvojaa, jotka opastivat aseenkäsittelyssä ja ampumatekniikassa. Pistoolilla taitavaksi ampujaksi ei kuitenkaan tulla päivässä, mutta onneksi harrastus ARU:n keskiviikkovuorojen kautta on sekä helppoa että edullista.

Osallistujista saatiin myös muutama uusi suorittaja liiton prosenttiammuntakilpailuun.

Harjoitukset jatkuvat viikon päästä tiistaina, jolloin toinen osa porukkaa saapuu paikalle.

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Kivääripäivä 2.10.2016

lokakuu 2, 2016 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Aseet ja niiden käyttö

ARU järjesti syksyn ensimmäisen Kivääripäivän Lopen ampumaradalla kauniina lokakuun sunnuntaina. Paikalla ammuttiin sekä 150 metrin rata-ammuntaa että SRA-ammuntaa toimintamontulla. Niille, joilla ei omaa tussaria ollut, oli tarjolla niin puoliautomaattisia armeijasta tuttuja kivääreitä kuin pulttilukkoisia perinneaseita. Osallistujia saapui mukavasti 22 henkilöä, joista moni oli ensikertalaisia ja tänä syksynä liittyneitä. Uudet seurasivat huuli pyöreänä, kun vanhat konkarit näyttivät toimintamontulla miten sutjakasti ammunta parhaimmillaan sujuu. Runsas uusien joukko aiheuttikin pienen ongelman aseiden kierrossa, mutta siitä huolimatta vajaassa neljässä tunnissa oli monikin saanut riittävästi patruunoita ampuakseen kummassakin kohteessa.
Seuraavat kivääritapahtumat tulevatkin olemaan osa Operaatio Lyijyä. Pienoispistoolien rintamalla alkavan viikon tiistaina on ilmaiset tutustumisammunnat ja keskiviikkona normaali viikkovuoro klo 19. Nähdään toiminnassa!

 
Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Tags:

Uusien jäsenten ilta 30.9.2016

syyskuu 30, 2016 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat


Puheenjohtaja luovuttaa 3:nnelle RUL:n 85-juhlakynän.

ARU järjesti uusien jäsenien illan perjantaina 30.9. Kaivotalon HYY:n tiloissa, jonne pääsikin mukavasti 10 henkilöä paikalle. Tilaisuus avattiin puheenjohtajan toimesta yhdistyksen toimintakentän yleisesittelyllä, napostelujen ohessa. Esittelyjen jälkeen suoritettiin aina maanpuolustushenkisissä tapahtumissa tärkeä ampumakilpailu, joka tässä ympäristössä oli mahdollista ekoaseella. Kilpailussa ammuttiin ensin 11 laukauksen sarja ilman ajanottoa. Sen jälkeen ammuttiin 20 laukauksen sarja, jossa myös ajalla oli merkitystä. Kilpailun voitti nopean toisen kierroksen ammunnan ansiosta Jari Lammi. Voittaja sai palkinnoksi Reserviupseeriliiton 85-juhlavuosituotteen: ainutlaatuisen 6000-piiruisen (tykkimiehen;) kompassin Suunnolta! Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet saivat niinikään 85v-juhlatuotteen joka on myös RUL:n vuoden jäsentuote eli kosketusnäyttökynä tyylikkäässä metalliputkilossa. Lohdutuspalkintoina jaettiin Reserviläisurheiluliiton pinssejä. Lisäksi kaikki osallistuneet palkittiin RUL:n tuoreella julkaisulla, Reservin Kenttäjohtaja -kirjan uudella painoksella. Tiukan kisailun jälkeen maistui vielä pitsat, jonka jälkeen siirryttiin jatkamaan juttelua saunan puolelle. Ilta oli onnistunut, ja moni varmasti nähdään jatkossa syksyn runsaslukuisissa tapahtumissa!


Pitsat kävivät kaupaksi kuin saunan kuumille kiville.

Jaa sivu...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on VKPrint this pageEmail this to someone