Ammunta

tammikuu 1, 2017 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat.

ARU järjestää säännöllisesti pienoispistooli- ja SRA-harjoituksia jäsenilleen.

Pienoispistooliharjoitukset

Pienoispistoolivuoroja järjestetään keskiviikkoisin klo 19 Kampissa Hämäläis-Osakunnan radalla Kampin Keskuksen eteläpuolelta osoitteesta Urho Kekkosen katu 4F (koord. 60.168494, 24.933756). Pienoispistoolivuoro on avoin kaikille jäsenille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Radalla on aina valvoja paikalla, joka opastaa ampumisessa ja aseen turvallisessa käsittelyssä. Omaakin (.22) kalustoa saa käyttää.

Ampuminen maksaa 5 euroa per vuoro, sisältäen ratamaksun ja patruunat. Lähtöpaikalla osakunnan 3. kerroksen sohvilla tulee olla klo 19.00, jolloin valvoja noutaa osallistujat radalle. Liitekuva selventää kulkureittiä sisälle. Jos ovet ovat lukossa, paina summeria oikealla puolella. Sisäpihalta kun pääset ovesta sisään rakennukseen, nouse ovelta vasemmalle portaat ylös seuraavaan kerrokseen.

Jos ampujia on yli 5, järjestetään toinen vuoro noin klo 19.45. Näin osallistujien ei tarvitse ruuhkan vuoksi odottaa. Vuoroille voi saapua ilmoittautumatta, mutta ennakkoon ilmoittautujat ovat etusijalla. Ilmoittautua voi linkin ohjeiden mukaisesti.

ARU järjestää lukuvuosittain pienoispistoolikilpailun, jonka kilpasarjan voi ampua keskiviikkovuoroilla.

SRA-harjoitukset

Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on toiminnallista; taulut poikkeavat perinteisestä sekä liike ja nopeus ovat mukana suorituksessa.

Harjoituksia järjestetään sunnuntaisin klo 18 Osuva Rangen radalla osoitteessa Albertinkatu 36. Vuoroista tiedotetaan jäsenlistalla erikseen. Vuoroille mahtuu max. 12 ampujaa kerralla, ja nopeimmat ilmoittautujat vievät paikat.

Yhdistys järjestää pyydettäessä lainavarusteet ja myytäviä patruunoita paikalle. Osallistumisesta veloitetaan 8 euron ratamaksu. Järjestettävistä harjoituksista tiedotetaan yhdistyksen jäsenlistalla.

SRA-vuoroille osallistumiseen vaaditaan SRA-kortti/vast., ns. turvallisen ampujan tutkinto (sis. teoria- ja ampumakokeen). Myös kurssin aikana voi vuoroille käydä. Mielenkiinnon SRA-kurssia kohtaan voi ilmaista ampumavastaaville osoitteeseen ammunta@… Seuraava kurssi järjestetään 2017 keväällä. ARU:n jäsenet pääsevät kurssille etuhintaan.

SRA-vuorot ovat ARU:lla jo vuosikausia jatkunut perinne. ARU on kouluttanut viime vuosien aikana kymmeniä SRA-ampujia. Vuonna 2016 järjestettiin 3 kurssia, joihin osallistui noin 60 henkilöä.

Säännöllisesti järjestettävien SRA-vuorojen lisäksi yhdistys järjestää pari kertaa vuodessa isommat, viikonlopun kestävät SRA-harjoitukset Padasjoen taistelukeskuksessa. Näiden harjoitusten pääpaino on pitkissä aseissa. Näistä kuulet ARU:n tiedotuskanavia pitkin. Myös omat MPK-vuorot ovat neuvotteluissa.

 


Vastaa