ARUn kuntotestit 11.5.

toukokuu 17, 2017 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Luokittelemattomat.

ARUn liikuntakausi starttasi kuntotestien merkeissä viime viikon torstaina. Otaniemen kentällä yhdessä TERESin kanssa järjestettiin PV:n standardien mukainen 12 minuutin juoksutesti ja lihaskuntotesti. Osallistujia oli ilmoittautunut kiitettävä määrä 27 henkilöä. Kevätflunssa verotti muutaman henkilön, mutta siitä huolimatta yli 20 henkilön voimin saatiin hiki virtaamaan illan ajan.

Kuntotestit ovat osa ARUn kenttäkelpoisuuskampanjaa, johon kerätään lisäksi 5 km suunnistuksen ja 25 km marssin suoritukset. Lue lisää aru.fi/lihas. Kuntotestien juoksutesti mittaa maksimaalista hapenottokykyä, joka on keskeisin mittari taistelukentällä jaksamiseen, ja miksei kiireiseen arkipäiväänkin. Testipäivään osallistui todella hyväkuntoista porukkaa. Toisin sanoen emme saaneet vielä liikkumatottumuksiltaan heikkoja liikkeelle, mikä erityisesti on koko kampanjan tavoite. Cooperin keskiarvomatkaksi tuli 2727 m (VO2max 49,7 ml/kg/min) ja lihaskuntotesteissä (paikaltaan hyppy, istumaannousu, etunojapunnerrus) kokonaistuloksen keskiarvo oli kiitettävä 3,60. Kun näitä verrataan vuoden 2015 ka. 26-vuotiaita koskeneeseen reserviläistutkimukseen 2342 m (41,1 ml/kg/min) ja tyydyttävä 2,13, voidaan ARUn väkeä pitää suorastaan huippukuntoisina. 43 % juoksijoista saavutti uuden taistelutavan edellyttämän 50 ml/kg/min hapenottokyvyn maksimin, ja kahta lukuun ottamatta kaikki olivat sotilaan minimikunnossa 42 ml/kg/min. Reserviläistutkimuksen lukemat olivat vastaavasti 14 % ja 45 %. Lisäksi jopa erikoisjoukkoihin (> 55 ml/kg/min) olisi hapenottokyvyltään soveltunut 24 % testatuista!

On hienoa, että saimme tähän ensimmäiseen testaukseen jo näin suuren joukon. Seuraava testauskerta on 6. kesäkuuta, jonne voi tulla kokeilemaan tuloksen parantamista, mutta toivottavasti ennen kaikkea saamme uusia kandidaatteja kuntotestaukseen. Oman kunnon lähtötason selvittämisen jälkeen on hyvä ryhtyä kuntoa kohottaviin toimenpiteisiin. Lopultahan on kyse omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Kuntotestin suorittaneelle jäsenelle tarjoamme personal trainerin laatiman yksilöllisen kunto-ohjelman. Muut edut löydät Operaatio Lihaksen yhteydestä.jog1 jog2 jog3 jog4


Vastaa