MIKÄ ON OPERAATIO HABA?

ARU järjestää vuonna 2018 jäsenilleen mittavan kenttäkelpoisuuskampanjan nimellä Operaatio HABA. Kenttäkelpoisuudella tarkoitetaan ammattisotilaan ja reserviläisen kykyä selviytyä taistelutilanteiden omaisista fyysisistä rasituksista ja tehtävistä. Kenttäkelpoisuutta mitataan siihen tarkoitetuilla testitapahtumilla: kuntotestit, suunnistus, marssi ja palvelusammunnat. Puolustusvoimien määräys (13.5.2016) kenttäkelpoisuuden mittaamiselle on normi PEKOULOS, HL1175.

HABA:n tapahtumat: Testejä järjestetään jatkuvasti. Kuntotestit ja suunnistus viikoittain, marssit ja palvelusammunnat useamman kerran kesän aikana. Marssin voi halutessaan suorittaa myös itsenäisesti taltioimalla reitti gps:llä. Muissa tapahtumissakin suoritetut määräyksen mukaiset lajit voidaan hyväksilukea kampanjassa. Tutustu antamiimme aikoihin. Mikäli ilmoitetut ajankohdat eivät sovi, ole yhteydessä.

HABA:n kannusteet kaikki tapahtumat ovat jäsenille ilmaisia, jossa jo pelkästään on tukea useita kymmeniä euroja per henkilö. Kuntotestien suorittamisesta saat ARU:n uuden teknisen t-paidan (á 15 €) ja kenttäkelpoisuuskokonaisuuden suorittamisesta (tuloksilla ei väliä) saat ARU:n urheiluasun (á 90 €). Kenttäkelpoisuusindeksistä (suoritus täyttää asetetut vaatimukset) saat HABA-mitalin, jonka voi halutessaan tilata akateemisissa juhlissa pidettäväksi rintamitaliksi lisämaksusta. Lisäksi tapahtumien yhteydessä on mahdollisuus mittauttaa kehonkoostumus.

PALKINNOT


TESTIT

Lihaskuntotesti

Vauhditon pituushyppy, istumaannousu, etunojapunnerrus

Juoksutesti

12 minuuttia kestävä ns. Cooperin testi


Ampumatestit

Palvelusammunta 1 (RK 2, 150 m), palvelusammunta 2 (RK 7, 150 m), palvelusammunta 3 (pist n:o 2, 25 m), palvelusammunta 4 (pist n:o 7, 25 m)

Suunnistus

5 km suunnitus (helpohko rata, alle 1,5 h kesto)

Marssi

25 km marssi (varusteet määritelty, alle 6 h kesto)

Kenttäkelpoisuus

Kenttäkelpoisuus mitataan kenttäkelpoisuusindeksillä, joka muodostuu testitapahtumissa suoriutumisesta.

Lisätietoa

Lataa tästä lisätietoa Operaatio HABA:n testitapahtumista ja PV:n kenttäkelpoisuusnormeista

Kalenteri

Valitse kuukausi, valitse testi, ilmoittaudu mukaan niin moneen kuin haluat! Testeistä saat lisätietoa klikkaamalla niitä. Kalenteria päivitetään edelleen, joten sitä kannattaa seurata. Jos haluat varmistaa, että mikään tiedotus ei jää huomaamatta, liity HABA:n omalle postituslistalle.
Klikkaa kalenterimerkintää saadaksesi lisätietoa

Kalenteri

Valitse kuukausi, valitse testi, ilmoittaudu mukaan niin moneen kuin haluat! Testeistä saat lisätietoa klikkaamalla niitä. Kalenteria päivitetään edelleen, joten sitä kannattaa seurata. Jos haluat varmistaa, että mikään tiedotus ei jää huomaamatta, liity HABA:n omalle postituslistalle.
Klikkaa testiä saadaksesi lisätietoa

UKK

Usein kysytyt kysymykset

Kuntoni on huono, voinko silti osallistua?
EHDOTTOMASTI! Operaatio HABAn ensisijainen tarkoitus on nimenomaan haastaa jokainen aikuinen ihminen selvittämään kenttäkelpoisuutensa - oli se sitten huono tai hyvä.
Ei. Yhdistys kattaa asian tärkeyden vuoksi kaikki osallistumismaksut tapahtumista, ml. suunnistus ja ammunta. Riittää, että olet yhdistyksen jäsen ja jäsenmaksu on tältä vuodelta suoritettu (mikäli et ole ilmaisjäsen).
Kyllä. Kenttäkelpoisuuden palvelusammunnat ovat yksinkertaisia, ja harjoituksissa tarvittaessa jokainen opastetaan turvalliseen asekäsittelyyn.
Osallistumalla tapahtumiin! Kuntotestit, suunnistus, marssi, palvelusammunnat. Suoritusjärjestyksellä ei ole väliä. Pidämme kirjaa ja tiedotamme etenemisestäsi.
Liittyminen jäseneksi on helppoa. Mene "Liity mukaan" osioon ja liity jäseneksi.
Kuka järjestää operaatio HABAn?
Akateeminen Maanpuolustusyhdistys - ARU ry. Toimintamme on avointa kaikille jäsenille. Kuntotesteihimme saat osallistua, vaikka et olisi jäsenemmekään.
Kyllä. Kunto ja terveys ovat kaikille yhtä tärkeitä asioita siitä huolimatta olitko suorittanut asepalveluksen vai et.
Ilmaiset testaukset ja tapahtumat ovat jo rahanarvoinen etu. Sen lisäksi palkitaan kuntoindeksistä yhdistyksen t-paidalla ja kenttäkelpoisuus-kokonaisuuden läpiviennistä yhdistyksen urheilupuvulla sekä ainutlaatuisella vuosimitalilla.
Kampanja kestää koko vuoden 2018. Kenttäkelpoisuusindeksin saavuttaneet palkitaan yhdistyksen vuosijuhlassa lokakuussa.
Liikuntatoimikuntamme vie tiedot RESUL:n kuntojärjestelmään ja halutessasi testitulokset puolustusvoimien järjestelmään.