Operaatio Lyijy 2018 (PB18) käynnistyy!

toukokuu 9, 2018 julkaissut Emil Fihlman luokkaan Aseet ja niiden käyttö, Maanpuolustuskoulutus, Maanpuolustustieto
Arvoisa Akateemisen Maanpuolustusyhdistyksen jäsen,
Operaatio Lyijy 2018 (PB18) käynnistyy! Tämä on erityisesti sinulle, joka et vielä omista reserviläiskivääriä.

Aika: ti 15.5.2018 klo 17.00
Paikka: Wilhelmsson-sali, Uusi ylioppilastalo, Mannerheimintie 5 A

Ampumataito on keskeinen osa reserviläisen osaamista. Ampumataidon ylläpito vaatii harjoittelua ja tarkoituksenmukaista kalustoa.
Sekä ampumaharjoittelun aloittaminen että oman kaluston hankkiminen käy helpommin opastettuna.

ARU:n lanseeraaman Operaatio Lyijy 2018 tarkoitus on opastaa jäsenet pätevien ampumakouluttajiemme ohjaamana
kädestä pitäen aseen hankinnan ja omistuksen saloihin sekä mahdollistaa vastuullinen harjoittelu.

Osana hanketta ARU tukee kuuttatoista ensimmäistä ensireserviläiskiväärin hankkijaa aseluvan hinnalla (nyt 86 euroa)
ja mahdollistaa runsaan ja edullisen tuetun ampumaharjoittelun.

Juuri nyt on oikea aika hankkia reserviläiskivääri ennen uuden lain voimaantuloa!

Operaation tarkemmat yksityiskohdat ja harrastuksen kuvaus kerrotaan avaustilaisuudessa tiistaina 15.5. klo 17.00 Uuden ylioppilastalon Wilhelmsson-Salissa.

Ohjelma ja arvioitu kesto
- 17.00 Operaatio Lyijy 2018 avaus
- 17.15 Edellytykset Reserviläiskiväärin hankkimisluvalle
- 17.45 Reserviläisammunnan lajiesittelyt
- 18.15 Reserviläisasetyypit ja niiden saatavuus
- 18.45 Operaatio Lyijy 2018 elinkaari

Tilaisuus on vain ARU:n jäsenille - vapaa pääsy etukäteen ilmoittautumatta.
Jäsenyyttä voi hakea nettisivujen aru.fi kautta tai ottamalla yhteyttä jasenyys@aru.fi.

Tervetuloa!

Akateeminen Maanpuolustusyhdistys - Akademiska Försvarsföreningen ARU ry
ampumavastaavat
aru.fi

ARU voitti RESUL:in talvijotoksen!

maaliskuu 1, 2018 julkaissut Erkki Kulovesi luokkaan Maanpuolustuskoulutus, Maanpuolustustieto, Tarinat, Yhdistysasiat

ARU:lta osallistui ensimmäistä kertaa partio RESUL:in talvijotokselle, ja saavutti voiton 28 partion joukosta.

Partiomme osallistui ensimmäistä kertaa jotokselle viime syksynä, kun Raumalla järjestettiin Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syysjotos. Kokemus oli erittäin hyvä, joten päätimme lähteä tutustumaan myös jotoksen talviversioon Joensuuhun. Jo ennen ilmoittautumista kisaan eniten mietitytti kovien pakkasten mahdollisuus ja lumiolosuhteet. Järjestäjän tarjoama SA-hiihtokalusto, pakkassaappaat ja lumipuku helpottivat varustautumista. Lisäksi yöpyminen tapahtuisi kamiinateltoissa, joten hyvälaatuinen uni oli taattu.

Saavuimme Joensuuhun junalla jo perjantaina, ja kisaorganisaatio järjesti kuljetuksen juna-asemalta kilpailukeskukseen Onttolan varuskuntaan. Kuittasimme varusteet, ja majoituimme liikuntasaliin. Hiljaisuus tuli jo kymmeneltä, sillä kilpailutoimisto aukeaisi lauantain saapujille jo 6:30. Valitettavasti kaikki partiot eivät noudattaneet hiljaisuutta, joten korvatulpista huolimatta nukahtamisessa kesti.

Aamulla herätys olikin yllättäen jo 5:10, koska organisaatio halusi saada liikuntasalin tyhjäksi järjestelyitä varten.

Sotilaskoti aukesi jo ennen seitsemää, joten omien aamiaistarpeiden lisäksi pääsimme tankkaamaan munkeilla ja muilla herkuilla. Tämän jälkeen oli jotospuhuttelu yleisistä käytännöistä, reitistä ja turvallisuudesta. Omaan lähtöaikaamme oli vielä aikaa, joten ehdimme rauhassa pakata reput kuntoon.

Ensimmäisinä tehtävinä oli ammuntaa, koska lähtöaikojen porrastuksella estettiin näiden rastien ruuhkautuminen. Ensiksi ammuttiin sisätiloissa eko-aseilla, jonka jälkeen päästiin kirpakkaan -20C säähän, jota pohjoistuuli vielä kylmensi. Ensimmäisellä ulkorastilla koottiin RK ja sen lipas. Sillä ei päästy kuitenkaan ampumaan, vaan ammunta suoritettiin toisella radalla AR-15-aseilla. Oli mukava saada vaihtelua tavalliseen RK:hon.

Sitten päästiin varsinaiselle jotosreitille: lauantaina matkaa tulisi olemaan 25 km + 4 km lisärasteista. Itse olin ensimmäistä kertaa suksilla tänä talvena, joten kovaa hiihtäneet Risto ja Elmeri saivat alkuun vähän odotella. Etenkin, kun hieman liian löysiksi jääneet siteeni aiheuttivat lisäksi useita suksen irtoamisia. Vauhti ensimmäiselle rastille oli niin kova, että lisärasti jäi matkan varrelta hakematta. Tämä huomattiin vasta lähempänä seuraavaa rastia, joten sitä ei palattu tässä vaiheessa hakemaan. Aamupäivän rasteilla tunnistettiin 2. maailmansodan aikaisia aseita ja tarvikkeita, heitettiin käsikranaattia, paikannettiin kohteita kartalta ja mitattiin etäisyyksiä. Näiden jälkeen oli pitkä 4 km siirtymä järven jäällä. Aurinko paistoi täydeltä terältä, ja tuulikin puhalsi selän puolelta. Talviretkeilyn parasta antia!

Iltapäivän rasteilla oli ensiapua ja tulenjohtoa. Ensiavussa täytyi laittaa kiristysside runsaasti vuotavaan olkavarsihaavaan, ja säären avomurtuma piti lastoittaa. Tulenjohtorasti onnistui partioltamme myös hyvin: kohteen koordinaatit ja tähystyssuunta selvisivät helposti, mutta koska tehtäväkäskyn maalikoodeja ei saanut katsoa enää suorituksen aikana, emme pystyneet koodaamaan maalia. Onttolan lentokentän laidalla testattiin tietämystämme Ilmavoimista sota-aikana. Erityisesti painotettiin Junkers-koneita: olihan rastipiste ennallistetussa lentokonekorsussa.

Ennen illan viimeistä rastia oli puolentoista kilometrin pikataival. Pikataipaleen jälkeen jouduimme kuitenkin odottelemaan illan pimentymistä ennen rastin suorittamista: rastilla katsottiin kuvaelma valonvahvistimella, ja kirjattiin raportti. Tämän jälkeen päästiin yöpymisalueelle, jossa olikin teltat jo valmiiksi pystyssä. Jätimme tavaramme teltalle, ja lähdimme sotkuun. Koska olimme ensimmäisten partioiden joukossa maalissa, ehdimme munkinsyönnin jälkeen jäädä auditorioon kuuntelemaan sotakamreeri Rauno Suhosen ansiokasta esitelmää Onttolan lentokentästä sota-aikana ja erityisesti Junkers-254-koneen vaiheista. Esitelmä oli oikein antoisa, ja oli hienoa nähdä luennoitsijan intohimo aiheeseensa. Valitettavasti vain yksi partio meidän lisäksi tuli kuuntelemaan esitelmää, mutta onneksi paikalla oli myös järjestäjäpuolelta kuuntelijoita.

Pienenä iltapuhteena piti tehdä Suomen itäisimmän pisteen rajatolpan pienoismalli. Mukava pieni puhdetyö, johon kuului niin veistämistä, kaiverrusta kuin maalaamistakin. Tämän jälkeen päästiin nukkumaan. Teltassa majoittui kolme partiota, joten tilaa oli paljon, eikä kipinävuorot olleet kovin pitkiä.

Aamulla lähdimme ensimmäisten joukossa liikkeelle. Sunnuntain rata sisälsi kaksi lenkkiä, joista me kävimme ensiksi pidemmän. Tehtävinä oli toimiminen miinoitteessa ja haavoittuneen evakoiminen, eläinten jälkien tunnistusta sekä suunnistustehtävä, jossa partio sai hajaantua. Suunnistustehtävä oli turhan helppo, ja siitä sai vaivatta täydet pisteet. Suunnistuksellisesti koko talvijotos oli erittäin helppo: riitti, että seurasi latua, se vei aina seuraavalle rastille. Jotokselle osallistuminen ei ainakaan jää siis siitä kiinni!

Toisella kierroksella oli kaksi rastia: LV218M:n käyttökuntoon laitto ja viestittäminen sillä, sekä henkilön kiinniottaminen ja auton tutkiminen. Erityisesti kiinniottorasti oli mieleenpainuva ja kiinnostava.

Kokonaisuutena jotos oli erittäin onnistunut. Tehtäviä oli sopivasti ja reitin pituus hyvä, mutta miehittämättömien, ns. ohjaavien rastien määrä oli harmillisen suuri. Toisin kuin syksyllä Raumalla, rastimiehet eivät saaneet antaa missään tehtävässä palautetta suorituksesta, joten tapahtuman koulutuksellisuus kärsi. Kisan puitteet, kalusto, tiedotus, ja lupsakka savolaismeininki korvasivat hyvin muutamat puutteet.

Tulevan syysjotoksen päivämäärät ovat tiedossa: Panssari-jotos järjestetään Hämeenlinnan Parolassa 15.-16.9. Valitettavasti nykyinen kokoonpanomme on muissa kisoissa kyseisenä viikonloppuna, joten ARU:n joukkueeseen mahtuu hyvin mukaan!

Mika Muhonen

ARU mukana Taistelijan tutkintoharjoituksessa

helmikuu 23, 2018 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Aseet ja niiden käyttö, Maanpuolustuskoulutus, Maanpuolustustieto, Tarinat, Yhdistysasiat

ARU osallistui Taistelijan tutkintoharjoitukseen Hälvälän harjoitusalueella 16.-18.2. talvisodankäynnin merkeissä. Ohjelmassa oli vastaosastotoimintaa panssarintorjuntarasteilla sekä panssarijääkärikoulutusta. Pikkupakkaset paukkuivat ja lunta oli paikoin riesaksi asti, eli varsin otolliset olosuhteet ottaa tuntumaa talviseen taistelukenttään.

Räjähteillä mallinnettiin muun muassa tykistötulta autenttisen tunnelman aikaansaamiseksi. Lisäksi valoraketteja risteili taivaalla tarjoamassa toivottuja valonsäteitä pimeässä yössä taisteleville joukoille.

Seuraavan kerran varusmiessoittokunnan kanssa on mahdollista taistella syksyn Johtajaharjoituksessa, joka on aliupseerioppilaiden loppusota.

ARU osallistui Ekströmin marssiin

helmikuu 5, 2018 julkaissut Erkki Kulovesi luokkaan Maanpuolustustieto, Sotahistoria, Tarinat, Yhdistysasiat

ARU oli tammikuun lopulla mukana etelänaapurissa Ekströmin marssilla. Tapahtuma oli kolmatta kertaa järjestetty päiväjotos Pohjois-Virossa Lahemaan kansallispuistossa 55km Tallinnasta itään. Marssi järjestetään Viron vapaussodassa 1918-1920 taistelleiden suomalaisten vapaaehtoisten ja heidän komentajansa eversti Martin Ekströmin muistoksi.

Marssiin osallistui toista tuhatta ihmistä. Lähtöpaikkana toimi Kolgan kartano, jossa järjestettiin komea taistelunäytös ja asenäyttely. Matkan varrella käytiin myös tutustumassa Viron sotamuseoon. Osallistuminen toteutettiin yhteistyössä Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerien kanssa, joilla on pitkät perinteet yhteistyöstä Viron Kaitseliitin kanssa.

ARU Marskin majalla

joulukuu 18, 2017 julkaissut ylläpito luokkaan Tarinat

ARU vieraili kolmentoista hengen voimin Marskin Majalla. Ensin vuorossa oli marsalkka Mannerheimin metsästysmajan esittely, minkä jälkeen vieraat pääsivät saunomaan marsalkan saunassa; lopuksi edessä oli vielä marsalkan lempiruoista koostunut perinneateria. ARU kiittää illan isäntää ammattitaitoisesti johdetusta tilaisuudesta, tunnelma oli juhlallinen ja sivistävä.

Kuvia Facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/aru1957/posts/1978364002487303

Tags: ,

Värikuulasota Konalassa

kesäkuu 6, 2017 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Luokittelemattomat

Toukokuun viimeinen päivä Konalan metsikistöstä kuului tasaista naputusta ja innokkaita huudahduksia, kun reserviläisopiskelijoiden kauden päättäjäisiä vietettiin värikuulasodan merkeissä. Paikalle 5 euron jäsentarjouksen oli saapunut hyödyntämään 14 nuorta jäsentä. Monille Paintball-kokemus oli lajiaan ensimmäinen.
Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen: sinisiin ja punaisiin. Ensimmäisessä pelissä tuli eliminoida vastapuolen joukkueen pelaajat. Voittajaksi selvisi sininen joukkue – se taisi olla heidän ainoa voittonsa kyseisenä iltana. Tykätyin pelimuoto oli lipunryöstö. Alla olevalla videolla siitä pelataan variaatiota, jossa ryöstettävät liput ovat vastapuolen joukkueen tukikohdan nurkalla. Masi näyttää rambosuorituksen, livahdettuaan huomaamatta sinisten tukikohdan taakse.

Suunnistus 22.5.2017

toukokuu 25, 2017 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Luokittelemattomat

Akateeminen Maanpuolustusyhdistys järjesti suunnistusharjoituksen maanantaina Helsingin suunnistajien iltarasteilla Paloheinässä. Suunnistus on osa kenttäkelpoisuushaastettamme (ks. www.aru.fi/lihas). Kenttäkelpoisuusvaatimusten mukaisesti oli valittu 5 km suunnistusrata, joka tulisi alittaa alle 1,5 tunnin.

Tilaisuuden aluksi vanha suunnistusmestari Juhani Siivonen kertoi suunnistuksen perusteita mm. karttamerkkien ja kompassin käytön suhteen. Teorian jälkeen lähdettiin maastoon kokeilemaan oppeja käytännössä. Aloittelijat kulkivat yhdessä ryhmässä vuoron perään rastipätkän suunnistaen. Itsevarmat kaverit sen sijaan lähtivät heti täysillä kukin oman reittinsä valiten.

Tapahtuma sai positiivista palautetta ja muutamaan henkilöön ilmiselvästi puraisi pieni suunnistuskipinä. Tulemme järjestämään kesän aikana vielä pari yhteistä sponsoroitua suunnistuskertaa. Vaikka tämä ei kilpailu ollutkaan, niin Arun joukosta radan suoritti vauhdikkaimmin Henri Valkonen ajassa 1:00:49. Tavoiteaika jäi saavuttamatta neljältä henkilöltä (ajat n. 1:36), eli heidät ainakin nähdään kesän tulevissa suunnistuskoitoksissa – toivottavasti teidät muutkin! Seuraavana kunto-ohjelmassamme on 25 km marssi 3.6. Nuuksiossa, tervetuloa sinne!suunn1 suunn2 suunn3 suunn4 suunn5

ARUn kuntotestit 11.5.

toukokuu 17, 2017 julkaissut Kimmo Simola luokkaan Luokittelemattomat

ARUn liikuntakausi starttasi kuntotestien merkeissä viime viikon torstaina. Otaniemen kentällä yhdessä TERESin kanssa järjestettiin PV:n standardien mukainen 12 minuutin juoksutesti ja lihaskuntotesti. Osallistujia oli ilmoittautunut kiitettävä määrä 27 henkilöä. Kevätflunssa verotti muutaman henkilön, mutta siitä huolimatta yli 20 henkilön voimin saatiin hiki virtaamaan illan ajan.

Kuntotestit ovat osa ARUn kenttäkelpoisuuskampanjaa, johon kerätään lisäksi 5 km suunnistuksen ja 25 km marssin suoritukset. Lue lisää aru.fi/lihas. Kuntotestien juoksutesti mittaa maksimaalista hapenottokykyä, joka on keskeisin mittari taistelukentällä jaksamiseen, ja miksei kiireiseen arkipäiväänkin. Testipäivään osallistui todella hyväkuntoista porukkaa. Toisin sanoen emme saaneet vielä liikkumatottumuksiltaan heikkoja liikkeelle, mikä erityisesti on koko kampanjan tavoite. Cooperin keskiarvomatkaksi tuli 2727 m (VO2max 49,7 ml/kg/min) ja lihaskuntotesteissä (paikaltaan hyppy, istumaannousu, etunojapunnerrus) kokonaistuloksen keskiarvo oli kiitettävä 3,60. Kun näitä verrataan vuoden 2015 ka. 26-vuotiaita koskeneeseen reserviläistutkimukseen 2342 m (41,1 ml/kg/min) ja tyydyttävä 2,13, voidaan ARUn väkeä pitää suorastaan huippukuntoisina. 43 % juoksijoista saavutti uuden taistelutavan edellyttämän 50 ml/kg/min hapenottokyvyn maksimin, ja kahta lukuun ottamatta kaikki olivat sotilaan minimikunnossa 42 ml/kg/min. Reserviläistutkimuksen lukemat olivat vastaavasti 14 % ja 45 %. Lisäksi jopa erikoisjoukkoihin (> 55 ml/kg/min) olisi hapenottokyvyltään soveltunut 24 % testatuista!

On hienoa, että saimme tähän ensimmäiseen testaukseen jo näin suuren joukon. Seuraava testauskerta on 6. kesäkuuta, jonne voi tulla kokeilemaan tuloksen parantamista, mutta toivottavasti ennen kaikkea saamme uusia kandidaatteja kuntotestaukseen. Oman kunnon lähtötason selvittämisen jälkeen on hyvä ryhtyä kuntoa kohottaviin toimenpiteisiin. Lopultahan on kyse omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Kuntotestin suorittaneelle jäsenelle tarjoamme personal trainerin laatiman yksilöllisen kunto-ohjelman. Muut edut löydät Operaatio Lihaksen yhteydestä.jog1 jog2 jog3 jog4

ARUPOSTIA 1/2017 jäsenkirje

huhtikuu 23, 2017 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat

Hei,

ohessa Akateeminen Maanpuolustusyhdistys – ARU ry koskeva kausitiedote. ARU panostaa tänä vuonna erikoisesti jäsenhankintaan ja kenttäkelpoisuuteen. Huomioikaa myös, että lokakuussa on yhdistyksen 60-vuotisjuhlat! Tästä syystä vuotemme on erityisen aktiivinen ja palkintoja täynnä. Toivomme, että tämä kirje palvelee sinua toimintamahdollisuuksien hahmottamisessa. Teksti sisältää klikattavia html-linkkejä.

Sisältö

 1. ARUn viime vuoden toiminta palkittiin
 2. Kaverille kanssa ja hanki jäseniä
 3. ARUn kenttäkelpoisuus-kampanja
 4. Tapahtumiin osallistumisen kannusteet
 5. Alustoimintaa ja merenkulkua
 6. Jotoksille ja sotilastaitokilpailuihin?
 7. Verenluovutus-kampanja
 8. Suomi 100v-arpajaiset
 9. ARUn 60v-juhlat 14.10. Katajanokan Kasinolla
 10. Operaatio Lyijyyn mahtuu vielä
 11. Osaajia graafiselle- ja ohjelmointi-puolelle
 12. Miten tarkistat jäsentietosi?
 13. Tulevia tapahtumia

1. ARUn viime vuoden toiminta palkittiin
Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) arvioi ARUn toiminnan Suomen parhaaksi, josta meidät palkittiin 700 € kannustepalkkiolla. Myös jäsenhankinnassa olimme paras kasvattaessamme jäsenmääräämme 65 jäsenellä ja palkkiona saimme 400 €.
Myös HYYn piirissä ARU huomioitiin aktiivisimpana harrastejärjestönä 891 € toiminta-avustuksella.
Nämä parin tonnin kannusteet käytetään luonnollisesti toiminnan laajentamiseen ja jäsenhinnan polkemiseen. Ilman aktiivisia jäseniämme tämä ei olisi ollut mahdollista – kiitokset siis kaikille mukana olijoille!

2. Kaverille kanssa ja hanki jäseniä
Haluamme tavoittaa entistä enemmän nuoria osallistujia joukkoomme. Olemme luoneet tätä varten 2 kampanjaa.
1) “Kaverille kanssa” -kampanja mahdollistaa kaverin tuomisen tapahtumaamme. Poislukien ammunnat, voit ottaa kaverisi mukaan yhteen tapahtumaamme. Muista ilmoittaa.
2) Liitolla on vuosittain jäsenhankintakilpailu, jossa on jo hyvät palkinnot. Tämän lisäksi olemme avanneet yhdistyksen sisäisen hankintakilpailun, jossa parhaalle jäsenhankkijalle tarjoamme illalliskortin vuosijuhliimme 14.10. Kaksi seuraavaksi eniten hankkinutta saavat tuotepalkinnon. Kerro siis rekryämälle kaverillesi jäsennumerosi hankintalomakkeeseen ja jäsenvastaavallemme jasenyys@aru.fi.

3. ARUn kenttäkelpoisuus-kampanja 
Kenttäkelpoisuus on reserviläisen tärkeä mittari. Se pyrkii kuvaamaan, miten hyvin suoriutuisit taistelukentällä. Tarjoamme helpon lähtökohdan kokeilla ja kehittää kuntoasi. Seuraavan kuukauden aikana järjestämme testit osana Operaatio Lihasta
12 min juoksutesti (ns. cooper)
lihaskuntotesti (paikaltaan hyppy, etunojapunnerrus, istumaannousu)
– 5km / 1,5h suunnistus
25 km marssi kevytpakkauksessa

Jokainen kokonaisuuden suorittaja palkitaan ARUn piirin hienolla t-paidalla (á 20 €) ja lisäksi merkinnät viedään RESUL:n ja PV:n rekistereihin sertifioitujen kuntotestaajiemme toimesta.
Mutta ei tässä vielä kaikki; mikäli parannat tuloksia seuraavalla testikerralla, saat bonuksen.

4. Tapahtumiin osallistumisen kannusteet
Tämän vuoden toimintasuunnitelmaan kirjattiin neljän peruskategorian seuranta jäsenten aktiivisuuden suhteen.

A) Kokonaisaktiivisuus
1) Reserviläistoiminta
2) Ammunta-aktiivisuus
3) Liikunta-aktiivisuus
4) Sosiaalis-akateeminen aktiivisuus

Aktiivisin osallistuja jokaisen kategorian suhteen palkitaan vuosijuhlassamme. Esim. 3-kategoriassa palkitaan eniten osanottokertoja liikuntatapahtumiimme tehnyt henkilö. Jälleen yksi syy lähteä reippaasti toimintaan mukaan!

5. Alustoimintaa ja merenkulkua
ARUlle on tarjoutumassa mahdollisuus laajentaa toimintaansa myös merelliselle puolelle. Tiedustelemme halukkaita, jotka olisivat kiinnostuneita osallistumaan alustoimintaan. Se tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan, harjoittelemaan ja kertaamaan sotilasmerenkulkutaitoja, kansitoimintaa sekä perusmerimiestaitoja. Aikaisempaa merenkulku/veneilykokemusta ei vaadita. Samassa yhteydessä tarjoutuu myös mahdollisuus konekoulutukseen niin käytännön kuin teorian tasolla. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi sähköpostitse huhtikuun loppuun mennessä osoitteeseen kai.kaksonen@aru.fi ja saat lisätietoa aiheesta. Aluksella tavataan!

6. Jotoksille ja sotilastaitokilpailuihin?
Jotos on suunnistus-rastimuotoinen sotilastaitoja mittaava partiokilpailu. Se on oiva tapa kartuttaa reserviläistietämystä ja ylläpitää peruskuntoa. Kilpailussa voi tulla vastaan panssarintorjuntaa, miinoitteita, vihreänmiehen kiinniottamista, tulenjohtotehtävää yms. Pääosin liikutaan teitä ja polkuja pitkin.
Reserviläisurheiluliitto järjestää valtakunnallisia kevät- ja syysjotoksia, jotka ovat parasta mitä Suomessa on tarjolla. Sen lisäksi on paikallisia jotoksia, jotka ovat erityisen hyviä aloittelijoille. Eräs tällainen on Sandels-jotos Iisalmessa 20.-21.5, jonka voitimme pari vuotta sitten. Kustannamme ARUn nimellä kilpailevien partioiden osallistumismaksut. Jos kiinnostuit, ota heti yhteyttä liikunta@aru.fi!

7. Verenluovutus-kampanja
Liitto avasi tänä vuonna verenluovutus-kampanjan nimellä “Tuntematon potilas”. Siinä yhdistykset kilpailevat henget pelastavista luovutusmääristä. Järjestämme yhteisen luovutustempauksen ma 15.5. keskustan Sanomatalolla. Ilmoittaudu etukäteen tällä lomakkeella. Voit koska tahansa myös luovuttaa yksinäsi, jolloin riittää että mainitset VeriRyhmämme: ARU.

8. Suomi 100v-arpajaiset

Itsenäisyysjuhlavuodeksi on lanseerattu isänmaalliset arpajaiset, joihin myös ARU osallistuu. Meiltä voit hankkia arpoja hintaan 6 €/kpl. Palkintoina on mm. 3 henkilöautoa, lomamatkoja, polkupyöriä ja Playstation 4 kansoleita. Noin joka viides arpa voittaa. Voit merkitä nimesi oheiseen lomakkeeseen, jos haluat lunastaa arpoja. Olemme sinuun myöhemmin yhteydessä.

9. ARUn 60v-juhlat 14.10. Katajanokan Kasinolla
Spektaakkelinomaiset 60-vuotisjuhlat järjestetään lauantaina 14.10. erityisen isänmaallisessa Katajanokan Kasinon Kenraalisalissa Helsingissä. Merkitse jo kalenteriisi! Juhlapuhujaksi on lupautunut PV:n koulutuspäällikkö ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastaja prikaatikenraali Jukka Sonninen. Musiikista vastaa Kaartin soittokunta.
Ilmoittaudu järjestävään portaaseen yhteys@aru.fi, jos koet, että sinulla olisi annettavaa.

10. Operaatio Lyijyyn mahtuu vielä
Viime lokakuussa lanseerasimme kampanjan ampumataidon parantamiseksi ja reserviläiskiväärin hankkimiseksi. Lyijyssä ARU tukee asehankintaa hankkimisluvan hinnalla (79 €). Kaikkien sitoutuneiden kesken arvotaan reserviläiskivääri (1500 €). Lue lisää www.aru.fi/lyijy.

11. Osaajia graafiselle- ja ohjelmointi-puolelle
Tarvitsemme julisteiden ja roll-upien tekoon sekä kotisivuille apuvoimia. Jos osaat tai tunnet soveltuvan henkilön, ilmoita meille. Kotisivulla tarvitaan perus javascript, php ja mysql taitoja. Panoksestasi saat pienen korvauksen ja ennen kaikkea hyvän mielen.:)

12. Miten tarkistat jäsentietosi?
Tästä linkistä voit näppärästi tarkastaa ja muuttaa jäsentietojasi, kuten osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostisi, sotilasarvosi, ammatin. Ja jopa löytää sen kadonneen jäsenmaksulaskun!

13. Tulevia tapahtumia
Tutustu aktiiviseen toukokuuhumme! Nettisivumme on ajantasalla tulevista tapahtumista. Tiedotuksemme tiedottaa teitä aina tapahtumien ilmoittautumisen alettua. Tiedotusta jäsentääksemme otamme käyttöön “Viikkokäskyn”, joka lähetetään joka sunnuntai.

Tämä jäsenkirje on luettavissa myös kotisivultamme.

Tentti- ja työiloa itse kullekin!

Ystävällisesti, maanpuolustusterveisin

Pekka Sillanpää
puheenjohtaja
Akateeminen Maanpuolustusyhdistys – Akademiska Försvarsföreningen ARU ry
puh. 040 749 0666

https://www.facebook.com/aru1957

Kenttäkelpoisuus-haaste 2017 julkaistu!

huhtikuu 23, 2017 julkaissut Pekka Sillanpää luokkaan Luokittelemattomat

Lisätietoja osastosta Operaatio Lihas.

Operaatio Lihas

Tags: