Akateeminen Maanpuolustusyhdistys – Akademiska Försvarsföreningen ARU ry on reserviläistoiminnasta ja maanpuolustusaatteesta kiinnostuneiden aktiivinen yhdistys pääkaupunkiseudulla. Yhdistys kuuluu Suomen Reserviupseeriliittoon (RUL) ja liiton 20 piiristä valtakunnalliseen Opiskelijain Reserviupseeripiiriin (ORUP). ARU:n kotipaikka on Helsinki ja se on perustettu osakuntien yhteistyöelimestä vuonna 1957. Yhdistyksessä on noin 600 maksanutta jäsentä.

ARU:n toiminta keskittyy reserviläisen ydinosa-alueisiin. Säännöllisiä toimintamuotoja ovat viikoittaiset pistoolivuorot ja toiminnallisen ammunnan SRA-harjoitukset. Muita painopistealueita ovat liikunta- ja maastotoiminta sekä tutustumisvierailut kiinnostaviin kohteisiin. ARU on palkittu 2017 ja 2018 aktiivisimpana yhdistyksenä liiton 315 yhdistyksen joukossa.

Vuonna 2019 jäsenten maanpuolustusvalmiuden kehittämiseksi ovat meneillään hankkeet Operaatio Lyijy 2019 ja Operaatio SISU.

ARU:n säännöllinen tiedotus tapahtuu sähköpostilla viikkokäskyn kautta. Tapahtumista ja ajankohtaisista asioista ilmoitetaan Facebook-sivulla. Facebook-ryhmässä puolestaan voi keskustella asioista aktiivisesti jäsenten kesken.

Ei kommentointia