Opiskelijain partiotaitokilpailu


orup1Opiskelijain Reserviupseeripiiri ry, tuttavallisemmin ORUP, on ARU:n ja muiden eri paikkakunnilla toimivien opiskelijamaanpuolustusyhdistysten kattojärjestö, jonka toiminta-alueena on muista Reserviupseeriliiton piireistä poiketen koko Suomi. ORUP:n tehtävänä on tukea jäsenyhdistystensä toimintaa ja ajaa opiskelijoiden yhteistä etua Reserviupseeriliitossa.
orup2ORUP piirinä ei itse järjestä paljon toimintaa vaan toimii jäsenkerhojensa kautta. ORUP:n vuoden kohokohta on kuitenkin keväisin järjestettävä piirin oma sotilaspartiokilpailu, jonka joku jäsenyhdistyksistä vuosittain ottaa hoitaakseen. Tämän kisan sisältö vaihtelee vuosittain hyvin paljon. Joskus partiot ottavat toisistaan mittaa herrasmieskilvan tavoin akateemisessa ongelmanratkaisussa ja kaluston tunnistuksessa, joinain vuosina kilpailu paljastuu fyysisesti vaativaksi sotilastaitokilpailuksi sisältäen mm. pikamarssia, yöpymistä taivaan alla ja sovellettua ammuntaa.orup3

Joka vuosi kyseinen kisa kuitenkin sisältää lukuisia yllätyksiä ja hauskaa yhdessäoloa samanhenkisten nuorten maanpuolustushenkisten opiskelijoiden kanssa.

Ei kommentointia